Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Концерти за надежда" продължават

"Концерти за надежда" е прекрасна инициатива от млади хора - за млади хора. Идеята е на младия преподавател по пиано в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София Сава Вутов - да се направи поредица от събития, с приходите от които да се подпомагат талантливи ученици в техните начинания - пътувания, участия в конкурси и т.н.


Първият сезон на "Концерти за надежда" беше изключително успешен - събрани бяха около 5000 лв. На 6 ноември започва новият, втори сезон на фестивала с благотворителна мисия, а първият концерт в залата на столичното Музикално училище от 19 часа ще бъде на Сава Вутов и неговия колега тромпетист Георги Стойков. 

"Тъй като аз съм участник в първото издание на фестивала, бях очарован. Може би аз съм един от Георги Стойков, Гергана Несторова и Сава Вутов (от ляво надясно) с водещата Ирена Гъделевапървите хора, които разбраха за тази идея, родена в главата на моя колега и много добър приятел Сава Вутов. И започнаха да се случват нещата прекрасно - миналата година самият цикъл завърши с много добри постижения." - обясни своето участие в поредния "Концерт за надежда" Георги.

След този първи концерт от второто издание на фестивала обаче Сава Вутов и Георги Стойков смятат да заминат за Рио де Жанейро, за да опитат късмета си по бразилските сцени. Затова артистичното ръководство на "Концерти за надежда" ще поеме Гергана Несторова, която отскоро е ново попълнение в преподавателския екип на НМУ "Любомир Пипков". 

"За мен е огромна радост и удоволствие, че ще мога да помогна на децата - те да имат още един стимул да се развиват и да бъдат одухотворени от това, че музиката е пространство за споделяне на емоции. Мисля, че това има и възпитателна цел - че когато се научиш да даваш, ще получиш повече, отколкото очакваш." - добави в разговора Гергана Несторова.

За началото на новия, втори сезон на "Концерти за надежда" Сава Вутов е написал песен-послания със заглавие "Слънчев ден". Тя ще прозвучи в концерта на 6 ноември. Чуйте я в звуковия файл, а преди нея - и разговора със Сава Вутов, Гергана Несторова и Георги Стойков в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени