Eмисия новини
от 21.00 часа

Кметът на пловдивския район "Южен": Ще се отдам изцяло на задълженията си

Гласувалите за ГЕРБ в Пловдив показаха, че общината се управлява добре, смята той

Снимка: БГНЕС

"В пловдивския район "Южен" не е управлявала партия ГЕРБ през последните 4 години и хората показаха, че искат промяна и искат районът да се развива като града. Искат да видят, че кметът милее за района и искат постоянна връзка с него. ... Ще се отдам изцяло на кметските си задължения". Това каза пред БНР Костадин Язов, кмет на район "Южен" в Пловдив. Той е бивш депутат, преподавател в Университета по сигурност и икономика в Пловдив, а също е и част от мениджмънта на голямо енергийно енергийно дружество в страната. Язов заяви, че ще напусне поста си в енергийното дружество, но ще продължи да преподава.  

Според него хората, които са гласували за ГЕРБ в Пловдив, са показали, че общината се управлява добре. В предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" Костадин Язов коментира още:

"Доверието на избирателите се печели лесно, но трудно се защитава. ... Смятам, че всички кметове на ГЕРБ ще са близо до хората, защото ние сме част от тях. Участваме в задръстванията, в които те седят, минаваме през дупките, през които те карат, опитваме се да паркираме на едни и същи места. Трябва да направим всичко възможно, за да живеят хората в комфорт".

По думите му качеството ще се повиши, както лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов  призова новоизбраните кметове, когато на всеки проблем бъде намерено разрешение и то в кратки срокове.

Язов обяви, че има визия за екипа, с който ще управлява район "Южен" в Пловдив и добави, че ще покани всичките си конкуренти, за да обсъдят и техните виждания за проблемите на района, за да се намерят най-добрите решения.

Цялото интервю на Диана Янкулова с Костадин Язов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.


Още от