Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офертата на "Ксерокс" за покупата на "Хюлет-Пакард" е от $ 22 на акция

"Ксерокс" (Xerox Holdings Corp.) е предложил да придобие "Хюлет-Пакард" (Hewlett-Packard, или HP) на цена от 22 долара за акция в брой и в акции, съобщи в четвъртък Дейвид Фейбър от бизнес телевизия CNBC, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според неговата информация офертата на Xerox Holdings се състои от 77% пари в брой и 23% в акции. Ако сделката бъде факт, акционерите на Hewlett-Packard ще притежават 48% от съвместната компания, допълват източниците на Фейбър.

В сряда вечерта HP потвърди, че е получила предложение за поглъщане от страна на Xerox, и че възнамерява да го разгледа, но не пожела да разкри допълнителни подробности относно отправената оферта.

Изявлението от HP е факт, след като по-рано в сряда "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Xerox обмисля да отправи оферта за поглъщането на компанията Hewlett-Packard, чиято пазарна стойност се оценява на около 27 млрд. долара.

Макар и непотвърдена, информацията за оферта от $ 22 за акция доведе до ново поскъпване на акциите на HP на извънборсовата търговия с 2,2% към ниво от 20,00 долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени