Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима известни барабанисти с уникално шоу в Пловдив

На 9-и ноември четирима барабанисти от най-известните български групи ще взривят Пловдив – с талант и емоции. Спас Марков от Krossfire, Николай Тодоров от "Кикимора", Симоен Рафаилов от Обратен ефект и Стефан Трайков от Zuum, се обединяват в единствения по рода си у нас проект – „THE VOICE OF DRUMS“, който ще покаже един различен прочит на част от тяхното творчество. Концертът е изцяло насочен към барабаните - като средство не само на себеизразяване, но и като емоция на четиримата музиканти. Идеята за проекта "THE VOICE OF DRUMS" е на Спас Марков.

Тя се роди спонтанно на едно участие на „Обратен ефект“. Идеята е да покажем какви емоции изпитваме, защо свирим, как го правим, какво обичаме, как се чувстваме докато сме на сцената, как се чувстваме докато мислим ритъм върху едно парче. Затова се казва THE VOICE OF DRUMS, разказа пред Радио Пловдив Спас Марков.
THE VOICE OF DRUMS за първи път в България
До този момент у нас не е правено подобно събитие. В него ще участват и две млади надежди на ударните инструменти. Това са Аглея Канева на 12 г. от Музикалното училище в Пловдив и 13-годишният Иван Чолаков от Велико Търново.

Страхотни са децата. Иван свири в Духов оркестър във Велико Търново. А Аглея свири от една година, пее и участва в постановки. Искаме да покажем приемственост – между нас и младото поколение, коментира Марков.

Николай Тодоров от „Кикимора“ също приветства идеята за участие на млади таланти в шоуто.

Все пак – бъдещето е на младите хора, казва музикантът, който миналата година изуми с появяването си на сцената със счупена ръка.

„THE VOICE OF DRUMS“ ще се проведе в клуб „Полинеро плейс“ от 20 часа.

Четиримата барабанисти са подготвили много изненади. Спас Марков и Николай Тодоров разкриват част от тях пред Радио Пловдив.

Целият репортаж можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна