Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Враца софтуер общество" с награда за спомоществовател на годината

3
Снимка: Враца софтуер общество

Враца софтуер общество беше отличено от Фондация "Глобални библиотеки". Наградата в категория "спомоществовател" се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията. 

"Тази награда ни дава допълнителна сила, чрез която ще продължим нашата дейност, ще укрепне и нашата мисия - да създадем IT общество. Ние създаваме условия за предизвикателна и добре платена работа в родния ни град. Насочени сме към целия регион, който не е в добро икономическо състояние", каза Илиян Димов, програмист и съосновател на компанията.

Годишните награди на Фондацията „Глобални библиотеки“ ще се присъждат всяка година на конкурсен принцип, в няколко категории: медии, спомоществовател и публична институция. Отличията се връчват на организации, които подпомагат усилията на библиотеките за приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната. Годишните награди на Фондация "Глобални библиотеки" бяха връчени снощи, в рамките на ежегодния Национален форум „Библиотеките днес“. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна