Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колдплей" дебютира на върха на Острова, достига топ 20 на Европа

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

Сцена от видеоклипа към Оrphans на "Колдплей"

Завръщането на "Колдплей" бе белязано с безпощаден дебют на върха в британския еърплей чарт. Оrphans влезе в топ 40 направо на номер едно, благодарение на  2,435 излъчвания и 68.24 милиона импресии, според Рейдиомонитър. От Орфей Мюзик отбелязват, че сингълът e и 14-ото най-излъчвано парче в ефира на континента Европа според Официалната европейска еърплей класация. Тракът е от албума Everyday Life, чиято премиера е на 22 ноември. Бандата си партнира YouTube Originals за лансирането на компилацията с две ексклузивни изпълнения, които ще се стриймват на живо от Йордания в деня на премиерата.

Coldplay: Everyday Life - Live in Jordan ще се проведе в Аман и ще отрази двете половини на 52-минутния двоен албум: Sunrise и Sunset. Концертът Sunrise ще започне в 6 сутринта българско време, а Sunset ще следва в 16 часа българско време. Тези концерти ще маркират първите изпълнения на групата в Йордания. 

Със стъпването си на номер едно във Великобритания "Колдплей" свали Кайго и Уитни Хюстън с Higher Love - парче, прекарало общо 7 седмици на шампионското място. Тази седмицa Higher Love е на номер 3 на Острова, а на номер две са Ед Шийрън, Камила и Карди Би със South of the Border. 

От другата страната на Атлантика Луис Капалди регистрира трета седмица на номер едно в мейнстрийм радио чарта на МидияБейз 24/7. Парчето Someone You Loved е било излъчено 17,742 и е достигнало аудитория от 82.528 милиона. Капалди, който вече е наложен във Великобритания най-накрая стана любимец и на американците. Умението му да ни кара по избор да слушаме песни, които ни разплакват води до сравнения с Адел. Someone You Loved събра още повече фенове в Щатите след като огласи една от хореографиите в шоуто на телевизия Ей Би Си Dancing With The Stars. 

Номер две в Америка за Circles на Пост Малоун и трета позиция за бившия номер едно от Лизо Truth Hurts

Най-високо класираният дебют в топ 40 на Щатите е Hot Girl Bummer на базирания в Лос Анджелис артист и текстописец Блекбеър. Парчето, което е заигравка със заглавието хита на Мег Ди Сталиън Hot Girl Summer  влиза в чарта на номер 40 като на най-тежка ротация по поп станциите се радва в Сиатъл, Сан Франциско и Орландо. 

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени