Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дървото на будителите" пуска корени в двора на БНР

7
Снимка: Ани Петрова

Чинарът, подарен от Будителите на 2019 г. – Никола Рахнев и Гората.бг – бе засаден в двора на Българското национално радио точно в 12.30 ч. на 8 ноември.

Изпълнявайки волята на дарителя, хората от обществената медия – журналисти, всички директори, членовете на УС и представители на Гората.бг, се събраха по обед в двора на „Старата къща“.

Изборът на дървото чинар носи символ, споделиха Будителите на годината, пожелавайки ни дълголетие, устойчивост и мир. Искрено запален от идеите на Гората.бг, директорът на програма "Христо Ботев" Кирил Калев, обеща да засадим още 84 дървета в допълнение към чинара, за да станат 85, колкото години ще празнува БНР след няколко месеца.

На церемонията присъства лесовъдът Олга Николова, част от проекта Гората.бг, която даде ценни съвети. Тя сподели за инициатива, в която всеки от журналистите да дари сума, с която да се закупи дърво.

С инициативата „Будител на годината“, намерила свой дом в БНР и в програма "Христо Ботев", самото радио се окрили да продължи с будителски идеи и от едно дърво – да създаде алея или гора. След консултация със Столичната община и отново с професионализма и сърцатостта на Гората.бг БНР ще търси място за своите 85 нови дървета.

"В чувствителен момент за Националното радио засаждането на чинара и продължението в гора стават символ на обединение и единство за работещите в медията", каза д-р Калев.

Снимки: Ани Петрова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени