Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: По-добър съм и ще спечеля

Пулев и Букър по време на пресконференцията.
Снимка: boxingscene

Кубрат Пулев участва в пресконференция с американския боксьор Райдел Букър във Фресно, Калифорния. Двубоят е в неделя рано сутринта наше време.

"Опонентът ми е сериозен. Съсредоточен съм само върху този мач", заяви Кобрата.

Българинът има 27 победи и 1 загуба на профи ринга - от Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември 2014 година.

"В бокса нищо не е сигурно. Но аз съм тук, за да се бия и съм тук, за да победя. Добре подготвен съм и вярвам в себе си. Знам кой съм - аз един от най-добрите бойци в тежка категория. Моят съперник също е добър, но аз мисля, че съм много, много по-добър и ще спечеля. За мен това е един мач, с който ще натрупам повече опит. Ще ми се отрази добре. Трябва да съм на ринга, докато чакам реванша между Джошуа и Руис", добави Пулев.

Букър дебютира на професионалния ринг през 2001 г. и записва 22 поредни успеха- Първата му загуба е от 2004-та, след нея американецът е вкаран в затвора. Той е уличен в притежание с намерение за разпространение на 1 кг кокаин.

На 9 септември 2005 г. той получава ефективна присъда. В затвора лежи до 9 август 2017 г. След излизането си на свобода Букър се завръща на ринга. Първият му мач е през февруари 2018 г. и завършва с победа. След това постига още 3 победи и 1 загуба.

Кубрат Пулев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!