Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горелият виадукт под АМ "Струма" е почистен от отпадъци

До края на декември е срокът  за приключване на  ремонта по моста на АМ "Струма" край Дупница, увреден от пожара в депото за вторични суровини от 13 август т. г. казаха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтните дейности включват възстановяване на засегнатите от пожара 13 колони - 5 от които по-сериозно, 2 ригела и три крайни греди, както и на отводнителите и засегнатите лагери на моста.

Налива се бетон в една от двете ремонтирани дилатационни фуги на моста. Усилват се и засегнатите от огъня колони, които се доразрушават и обелват до здраво, а след това се усилват с нов бетон.

Платното за Благоевград е затворено вече трети месец. Движението към Благоевград и София се осъществява в другото платно, като се реверсира в петък и в неделя, а МПС над 12 тона се пренасочват по гл. път Е-79.

Днес от 14 часа работят две ленти към Благоевград и една лента за София. Изпълнителят – „Главболгарстрой - Инфраструктурно строителство“ АД, работи максимално мобилизирано, за да завърши работата си колкото се може по-скоро и движението в засегнатия участък да бъде възстановено, уверяват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Сервитутът на магистралата при виадукта е почистен от отпадъците, част от които горяха в средата на август.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени