Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Люцканов пред БНР

Бате Влади не спира да ни изненадва

Владимир Люцканов
Снимка: БНР, архив

“Аз съм от хората, на които една дейност омръзва сравнително бързо или някак си престава да ме учудва и да ме изненадва“, каза пред БНР Владимир Люцканов - театрален директор, телевизионен продуцент, режисьор, актьор преподавател.

“В такъв случай не винаги я зарязвам, но гледам да допълня това, което правя, защото животът е един и да се занимаваш цял живот само с едно нещо – не ми върви, поне на мен“, допълни той.

Директор е от 13 години на Младежкия театър

“Бидейки директор, аз не съм спрял да се занимавам със страшно много други неща. Опитвам се да съчетавам тази не особено приятна административна работа с доста други неща. Опитвам се по малко да поддържам актьорската си хигиена, опитвам се да поставям неща, които на мен са ми интересни, а не са ми възложени от някъде“, сподели още Люцканов.

Театрално семейство

Разбира се, че това има влияние, макар че в онези години, когато човек би трябвало да избира какво да прави, аз никак не съм се замислял за това с какво ще се занимавам. Бях един доста свободолюбив и не особено дисциплиниран ученик. Аз съм завършил френската езикова гимназия. Ако трябва да съм честен, не съм ходил много редовно на училище, но пък бях в почти всички спортни отбори на гимназията“.

Интервюто на Лъчезар Цветков с Владимир Люцканов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна