Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев се завръща на професионалния ринг

Кубрат Пулев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Утре сутринта Кубрат Пулев ще направи  завръщане на ринга и ще изиграе 29-тия си професионален мач. В 5 часа българинът излиза на ринга в САЩ срещу Райдел Букър.

В 10- рундовата битка няма да бъде заложена титла, но Пулев ще предприеме най-големия риск в своята кариера. При победа Кубрат ще запази статута си на задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация  и ще се доближи и до нов двубой за световната титла, като ще може да спори с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който е на 7 декември.

Преди броени дни софиянецът получи специална резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на официален претендент за короната се потвърждава. По важното е, че с писмото Пулев получава гаранция, че шампионът на Международната боксова федерация трябва да се бие с него най-късно до 31 май.

Райдел Букър, който е световен шампион на WBC в полутежка категория при младежите от 2003 година се завърна на ринга през 2018 година след като 12 години лежа в затвора. До сега е записал 4 успеха и 1 поражение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна