Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинираните за наградите MMETA: Когато музиката е в кръвта ти - Уго Хелмиг от Дания

Церемонията по връчването на наградите ММЕТА (или Music Moves Europe Talent Awards) предстои в средата на януари следващата година в Грьонинген, Холандия. Тя е част от съпътстващата програма на един от най-големите музикални форуми в Европа - Eurosonic Noorderslag.

Всяка година компетентно жури избира няколко изпълнители, които да получат тези награди, а един от всички 16 номинирани ще спечели и специалната награда на публикатa.

Тази награда се определя след гласуване на сайта на наградите, а награда има и за гласувалите – самолетни билети до Холандия и обратно, две нощувки, пълен достъп до фестивала Eurosonic Noorderslag (15-18 януари 2020г.), както и посещение на церемонията по връчването на наградите MMETA, която ще се проведе на 17 януари. Още по-приятната изненада е, че наградата е за двама, така че всеки гласувал има шанса да сподели това страхотно преживяване с любим човек. Повече информация може да намерите на сайта на наградите.

Вече трета седмица ви представяме всеки един от 16-те номинирани изпълнители, а ето какво ви очаква днес.

Поредният номиниран за наградите ММЕТА е най-новата изгряваща звезда на датската поп сцена - датчанинът Уго Хелмиг.

Той е роден през 1998-а година в град Oрхус, разположен на източното крайбрежие на Дания.

Баща му, Томас Хелмиг, е един от най-популярните датски поп-музиканти от средата на 80-те, а майка му е супер моделът Рене Симонсен.

Кариерата на 21-годишната поп-сензация стартира през 2017-а, когато излиза дебютният му сингъл “Please Don’t Lie”, който достига върха в датските радио класации. През същата година излиза и вторият му сингъл “Wild”, който прекарва 5 седмици в чартовете не само на Дания, но и на цяла Европа.

В началото на тази година той подписа договор със звукозаписната компания “ARTIST WITHOUT A LABEL”.

Песните на Уго Хелмиг са леснозапомнящи се и грабват слушателя веднага. Сред основните му вдъхновители са изпълнители като Джон Меър, Джеймс Бей и Ед Шийрън.

През март тази година излезе дебютният ми албум „Джувънайъл“, който включва 11 парчета. Името в буквален превод от английски означава „младежки“/„детински“, а ето как самият изпълнител си обяснява значението на думата, а с това и собственото осъзнаване на себе си: „Според мен това е млад човек, който все още не е убеден какво точно прави и кой път да поеме, но лека-полека израства, опитвайки се да разбере смисъла на всичко“.

Уго Хелмиг е поредният номиниран за наградите ММЕТА, а с това напомням, че едно прекрасно зимно пътуването до Холандия за вас и ваш любим човек ви очаква. Единственото, което трябва да направите е да си харесате един от 16-те номинирани, а ако това е днешният изпълнител Уго Хелмиг, можете да дадете гласът си и за него.

И действайте бързо. Гласуването продължава до 15-ти ноември!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна