Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски симпозиум обсъжда мястото на обществените медии в цифровата среда

Снимка: sbj-bg.eu

Европейски симпозиум ще обсъжда мястото на обществените медии и регулативната рамка на социалните медии в цифровата среда. Пред БНР д-р Бисера Занкова – президент на Фондация „Медии 21“, която е един от организаторите на симпозиума, разказа повече за проекта:

„Това е мултидисциплинарен проект, който продължава 3 години и е финансиран по програмата за иновации на ЕК „Хоризонт 2020“. Той осъществява своите цели в партньорство между 15 европейски организации. Основната тема е конвергенцията и социалните медии в най-широк план. Проектът не е фокусиран специално върху създаването на иновации, а върху повишаването на осведомеността и разпространението на знание относно различните процеси, които текат, във връзка с конвергенцията и социалните медии“.

Два са основните акценти в днешния симпозиум, посочи д-р Занкова в предаването „Преди всички“ и уточни:

„Първият доклад е свързан с обществените медии и мястото им в цифровата епоха. Докладът има практическа насоченост и целта му е да формулира препоръки за адаптиране на обществените медии към условията, изискванията на цифровото общество. Утре акцентът на дискусиите относно социалните медии и конвергенцията ще е върху съдебната практика в европейските страни“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна