Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров запазва позиция, рекордно класиране на Андреев

Григор Димитров
Снимка: Ани Петрова

Григор Димитров запази 20-ото си място в публикуваната днес световна ранглистата на АТР. За българина сезонът завърши с полуфинала на турнира в Париж на 2 ноември.

Най-голям прогрес сред българските тенисисти записа тийнейджърът Адриан Андреев. Той се изкачи със 73 места до рекордното за него 677-о, след като преди седмица стигна до финала на турнира по тенис на червени кортове в Нейпълс (САЩ) с награден фонд от 25 хиляди долара.

18-годишният Андреев получи травма и се отказа при 2:3 гейма в първия сет в двубоя срещу Кристиан Родригес (Колумбия), но си осигури 6 точки за световната ранглиста и вече има актив от 29 точки. 

Димитър Кузманов, който се връща тази седмица на корта след контузия, е №417, Александър Лазаров е №509, а Александър Донски е на 592-ата позиция.

Водач в класацията е Рафаел Надал (Испания) с 9585 точки, следван от Новак Джокович (Сърбия) с 8945, Роджър Федерер (Швейцария) с 6190 и други.

При жените Виктория Томова отстъпи една позиция и през тази седмица е на 160-ото място. Останалите българки в топ 200 са Изабелла Шиникоlа (№166) и Елица Костова (№193).

Адриан Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна