Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Вълдобрев и компания преобразяват отново зала 1 в НДК

За Втория "конгрес" на "Обичайните заподозрени"

Всички познаваме "Обичайните заподозрени". И си ги обичаме. Лесно е някак да ги обичаш - прекрасни музиканти, всеки от тях свързан с още куп проекти (затова са и обичайни заподозрени, все пак), събрани покрай Стефан Вълдобрев, обединени от какво ли не - от широтата на музикалните вкусове и умения, през приятното усещане за самоирония до чудесното чувство за хумор. Получила се е химия, това е.

За концерта им тази вечер в зала 1 на НДК разговаряме с 80% от тях, а именно - Стефан Вълдобрев, Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Иванов и Стоян Янкулов - Стунджи. Тонът се задва от първата минута с обявяването, че това е "вторият конгрес на Обичайните заподозреЛи", преминава през куп вариации на името, за да се стигне до Дъ Заподозрелиънс. Единицата е ключов елемент в цялата история, защото всичко се случва на 11.11 в зала 1  - тук Мирослав вмъква, че като дойде само един човек и единиците ще станат шест, но останалите все пак го "измъкват" с факта, че има останал само 1 билет, така че единиците наистина са шест.

Много интересни неща ще се случат тази вечер в НДК, в тази иначе "доста студена и леко конгресна" зала 1 (по думите на Стефан Вълдобрев), която те ще направят отново уютна. Това вече се е случвало веднъж, миналата година, когато на сцената е било пълно с каравани, палатки, бусове и сърфове - цял къмпинг. "Нашите почитатели се чудеха как ще могат да си танцуват и движат напред-назад, както са свикнали, как децата им ще лежат на пода или на пясъка...е, получи се и беше много истинско" - разказва Стефан.

Тази година, отново с помощта на Полина Герасимова (която беше определена като шестият заподозрян) и един впечатляващ 3D mapping зала 1 на НДК ще стане топла и гостоприемна. Ще има всичко, което се очаква от тях, както и тук-там някоя изненада (като една, за която късно една нощ си разменяли съобщения Стефан и Еко и се оказало, че мислят съвсем в една посока). Иначе рецептата за хубав конецерт била много проста - хубава музика, хубава енергия и едни хора, които се обичат и това си личи от сцената! Лесно е, ако си от "Обичайните заподозрени" и имаш в репертоара си и "Златен медал", и "Холивуд", и "Пикник" и разбира се, феномена "По-полека".

А децата, както обикновено, са добре дошли - ако са до 7 годишни, безплатно, а до 14 - със специална отстъпка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени