Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров и Маринов: Акцията на МВР срещу трафика на оръжие не е срещу дружество "Традиция"

Главният прокурор Сотир Цацаров (от дясно наляво), заместник-главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведоха среща с ръководството на Национално дружество „Традиция“. Срещата е по искане на ръководството на дружеството.
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов увериха ръководството на Националното дружество "Традиция", че провелата се през октомври полицейска акция срещу трафика на оръжие и културни ценности, не е насочена срещу дружеството.

При обиските в рамките на акцията от домове на представители на "Традиция" беше иззето старинно оръжие, което стана причина за протест пред Съдебната палата. Днес стана ясно, че в най-кратки срокове МВР ще е готово с експертизата на оръжията и ако се окаже, че няма нарушение на закона, те ще бъдат върнати на притежателите им.

След срещата с ръководството на дружество "Традиция" главният прокурор Сотир Цацаров коментира:

"Удовлетворени сме, че ръководството на дружеството съвсем ясно зае позиция, че ако са налице нарушения на закона, всеки трябва да носи своята отговорност. Но в същото време държавата не бива да извършва действия, с които на практика дава знаци, каквито една държава в никакъв случай не бива да дава, спрямо хора, които всъщност защитават националния интерес. Това, което се опитваме да кажем днес и на членовете на "Традиция", а и на българските граждани, е че заедно с тях, ние сме от една и съща страна", подчерта Сотир Цацаров.

На срещата, освен главният прокурор и вътрешния министър, присъстваха и избраният от ВСС за следващ обвинител номер едно Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна