Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарен вратар разкри как се хващат три дузпи за седмица

Стоян Йорданов си спомни за мачовете с Аякс
Снимка: sportal.bg
Стоян Йорданов е един от най-легендарните футбони вратари у нас. Той е юноша на Академик (София). През 1961 преминава в ЦСКА, където играе до 1977, участва в 241 мача. Осемкратен шампион на България с тима на армейците. След това играе за Сливен и Черно море.
Участва на европейското първенство за юноши през 1962 в Румъния. Сребърен медалист с националния отбор по футбол на Олимпиадата през 1968 в Мексико. Участник на световното първенство по футбол в Мексико през 1970. Изиграва 25 мача за А отбора на България.
На 7 ноември през 1973 година ЦСКА елиминира холандския колос Аякс на 1/8-финалите за КЕШ. Първият мач в Холандия е завършил с победа на домакините – 1:0. На реванша “армейците” печелят с 2:0 след продължения. В редовното време гол вкарва Димитър Марашлиев, героят за ЦСКА е резервата Стефан Михайлов, който прави 2:0 в 116-ата минута. До тази година Аякс е три пъти поред носител на КЕШ – 1971, 1972 и 1973 година.

В рамките на една седмица вратарят Стоян Йорданов хваща три последователни дузпи. Чуйте още какво каза той в актуално студио "Дерби":



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна