Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова и Ренета Камберова наградиха призьорите сред децата в риск

Стефка Костадинова награждава първенците във футбола.
Снимка: БГНЕС

Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да бъдат приветствани и наградени от две емблематични български спортистки. Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета Ренета Камберова бяха сред официалните гости наградили призьорите в държавното първенство, състояло се днес в комплекс "Спортна София 2000" в Зона Б5.

"Пожелавам ви много от вас да станат олимпийски, световни и европейски шампиони и рекордьори, да изпитат радостта от спорта. Благодаря на вашите ръководители и треньори, знайте, че Българският олимпийски комитет и българските шампиони винаги ще ви подкрепят," каза председателят на БОК Стефка Костадинова.

Представителите на Дом Велико Търново II и III грабнаха титлата за комплексен победител в 32-ия национален шампионат за деца и младежи в риск. Втори са децата от Роман, а трети Велико Търново Цветарска. Първенството се организира от "Българска спортна федерация за деца и младежи в риск" със съдeйствието на "София - европейска столица на спорта" под мотото "Спортът достъпен за всички деца".

Шампионатът събра близо 300 представителите на 22 институции - домове за деца в риск, центрове за настаняване от семеен тип, възпитателни училища, интернати, фондации за работа с деца в риск от цялата страна. Към тях отново се присъединиха и участници от центровете за временно настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години. Програмата включваше надпревари в шест вида спорт - баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати, таекуондо и бадминтон. Събитието се организира ежегодно от 2003 година досега с по две издания всяка година - пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).

Във футболния турнир отборът на Враца защити титлата си от миналата година, като във финала надделя в много оспорван мач над тима на Конкордия с 3:1. Бронзовите медали заслужиха представителите на Исперих, победили в малкия финал отбора на Ракитова също с 3:1.

Стотиците деца бяха щастливи да си направят селфита и да получат автограф от олимпийската шампионка Стефка Костадинова и от бронзовата олимпийска медалистка Ренета Камберова - гимнастичката водеше представителите на "Златните орли" от Пещера и Лисичево, събрали погледите със стилните си екипи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени