Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно време в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арктически фронт в Съединените Щати може да подобри рекорди за ниски температури. Десетки милиони американци се готвят за температури под нулата днес, след като вчера снежна покривка затрупа части от няколко щата. Властите в Мичиган заявиха, че лошото време може да е причинило катастрофа, отнела живота на трима и ранила един.

Във втората седмица на ноември, американци в Средния Запад бяха изправен пред условия, характерни за януари. На места в Илинойс регистрираха 15 см снежна покривка, в Чикаго бяха отменени около хиляда полета. Зимните условия на летището О‘Хеър доведоха до излизане на самолет от пистата. Няма пострадали сред 38-те пътници и тричленния екипаж. Телевизионни кадри показаха и закъсали по магистрали шофьори по опасни за предвижване заледени пътища.

Снеговалежът намаля в следобедните часове в понеделник, но синоптиците очакват днес температурите да паднат до - 6 градуса. Това е рекордно ниско за сезона.

За подобни арктически условия се готвят поне 50 милиона американци. Предупреждения за опасно зимно време са издадени за огромна територия разпростираща се от Оклахома до Мейн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени