Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо заседание на Столичния общински съвет

Снимка: архив

Йорданка Фандъкова ще положи днес клетва като кмет на София по време на първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори. Това ще направят и кметовете по райони.

От групата на ГЕРБ ще предложат Елен Герджиков да заеме отново председателското място, както и да бъде изготвен нов правилник за работата на Общинския съвет. Избраната в общинския съвет от БСП Милка Христова коментира:

„Всички групи участваха в отминалите избори с много амбициозни програми и обещания. Сега е времето да видим кой как ще защити тези свои виждания и обещания, лично аз се надявам, че този парламент в този му състав предполага така доста сериозна и оспорвана дейност в добрия смисъл на думата. Че няма да има толкова лесно прокарване на спорни решения с едно чугунено мнозинство, което валидира решения, които не са обмислени, но просто са удобни или някой решил, че трябва да бъдат взети. Надявам се на силна конкуренция в името на по-доброто.

От общо 61 общински съветници в София ГЕРБ има 27, БСП - 15 съветници, „Демократична България“ - 12, ВМРО - 4-ма, а „Атака“ - 2-ма.  Независим е Борис Бонев от „Спаси София“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени