Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тийм на полуфинал в Лондон след успех над Джокович

Доминик Тийм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австриецът Доминик Тийм победи Новак Джокович в три сета и си гарантира участие в полуфиналите на заключителния турнир на Мъжката тенис асоциация (ATP) в Лондон. 

Тийм се наложи над сърбина с 6:7 (7), 6:3, 7:6 (5) след 2 часа и 47 минути битка на корта в зала "О2" в мач от група "Бьорн Борг".

В решаващия трети сет Доминик проби в откриващия гейм, но Ноле направи рибрейк за 3:3. След това Тийм отново поведе с пробив за 6:5, но вторият в света го върна на 15. В тайбрека 32-годишният белградчанин дръпна с 3:0 точки, но съперникът му влезе в серия и спечели пет поредни разигравания от 1:4, след което реализира втория си мачбол.

Тийм завърши с 50 печеливши удари при 41 непредизвикани грешки, докато Джокович е с баланс 28-23.Това бе десети мач между двамата и Ноле все още води с 6-4 в преките двубои.

За Тийм това е втора победа и той не може да бъде изместен от второто място. В заключителния си мач от групата австриецът ще играе с Матео Беретини, който след две поражения не може да продължи на полуфиналите. Джокович и Роджър Федерер в директен сблъсък ще определят другия полуфиналист от тази група. 

Новак Джокович

Днес ще се състоят мачовете от група "Андре Агаси". От 16 часа наше време играят Рафаел Надал - Данийл Медведев, а от 22 часа е срещата Стефанос Циципас - Александър Зверев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна