Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: Мечтая да съм по-бърза

Снимка: Емил Николов

Преди няколко дни Екатерина Стратиева записа името си в историята на автомобилния спорт, след като стана първата жена спечелиха три европейски титли в дисциплината рали в категорията ERC Ladies Trophy.

До това уникално постижение българката стигна, след като заедно с навигатора си Георги Аврамов с Пежо 208 спечелиха осмия кръг от шампионата на Европа – рали "Унгария" в своята категория.


„Най-големият емоционален шок беше точно на финала. Беше голяма лудница. Етапът беше много труден, беше много тъмно, дъжд и мъгла. Нямаше връзка и реално не можеха правилно да изчислят точките. Когато слязох от колата и дойдоха да ми честитят, тогава беше най-голямата еуфория. Много съм доволна. Аз това нещо си го пожелах, когато направихме интервюто преди ралито в Чехия. Вярвам, че когато искаш нещо, трябва да вярваш, че ще се случи и да го кажеш на глас. И за това го споделих“, това сподели специално за вас слушателите на „Хоризонт“ Екатерина Стратиева.


„Искам да посветя тази титла на всички, които ми помогнаха, които повярваха в мен. Посвещавам я на тези, които през всички години бяха зад мен“, допълни трикратната европейска шампионка.

„Имам желание през 2020 година да направя пълен европейски шампионат. Усещам силата, че мога да го направя. В много добри отношения съм с френският отбор с който работим. Останах безкрайно доволна и впечатлена от това, което видях в тези две състезания. Автомобилът беше подготвен, настройки, всичко. До момента не съм карала толкова стабилен автомобил, въпреки дъжда, калта и водата. Даваше ми спокойствие и сигурност. С всеки изминал километър аз му се доверявах все повече. Обсъждаме сериозно нещата за догодина. Мечтая да стана по-бърза, защото този автомобил има голям потенциал, много е стабилен и знам, че с него мога да развия по-висока скорост“, завърши Екатерина Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!