Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев ще може да разчита на Десподов и вратаря Илиев срещу Парагвай

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Новият селекционер на националния отбор на България по футбол Георги Дерменджиев заяви, че нападателят Кирил Десподов и вратарят Пламен Илиев ще могат да играят в предстоящия приятелски мач с Парагвай. Двубоят е в четвъртък от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Запознах се вече с играчите. Имаше какво да ми кажат и какво аз да им кажа. Кирил Десподов е добре. Пламен Илиев също ще бъде на линия за мача с Парагвай", заяви Дерменджиев.

"Добре знаете какъв отбор е Парагвай, на какво ниво е, с какви футболисти разполага и как е организиран. Това е един силен отбор, с който съм доволен, че ще можем да играем. Говорихме с играчите за загубите в последната година и сме оставили всичко зад гърба ни. Гледаме напред", каза Дерменджиев, който ще се опита да постигне първа победа с националия отбор от повече от година.

"Имаме право на шест смени в мача срещу Парагвай, така че ще използваме повече играчи. Антон Недялков, който е контузен, е в много добра форма и той ще липсва на националния отбор, но има играчи, които могат да го заместят", каза още Дерменджиев.

Наставникът посочи и причините за това играчите да са изглеждали толкова сковани, както сам ги определи, в последните мачове:

"Лошите резултати и негативизмът, който бе насочен към тях, са причина за това играчите да бяха толкова сковани. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато постоянно те хокат. Надявам се, че футболистите ще могат да преодолеят тази ситуация, която не е лека. Всеки отбор може да допусне тежка загуба. Проблемът е, че има сериозно психическо натоварване у играчите. Надявам се да се отърсим от него. В последните мачове тимът игра с притеснение. Мисля обаче, че потенциалът на отбора е много по-голям. Искам да видя играчите да бъдат по-спокойни и да играят по-освободено. Публиката и подкрепата винаги са важни за играчите на терена. Надявам се, че с играта си ще можем да върнем публиката на стадиона", каза още бившият наставник на Лудогорец и Левски.

Той бе запитан и за случващото се по върховете на Българския футболен съюз след подадената оставка от вече бившия президент Борислав Михайлов.

"Не искам да коментирам темата за президент на БФС, тя е извън моите компетенции. Йордан Лечков е част от управлението на БФС. Ние говорим с него по различни теми, но гледаме в перспектива", завърши Дерменджиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна