Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал победи Медведев от 0:4 в третия сет и го изпрати у дома

Рафаел Надал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В двубой от група „Андре Агаси“ на финалите на АТР в Лондон световният №1 Рафаел Надал победи Даниил Медведев, въпреки, че трябваше да спасява два точки за 0:5 в третия сет. и после мачбол

Испанският левичар записа първи успех в турнира, като се наложи в изключителен мач с 6:7(3), 6:3, 7:6(4) след повече от два часа и половина игра в зала „О2“ в повторение на финала на Откритото първенство на САЩ. Втората загуба лиши руснака от шансове да продължи на полуфинал.

Първата точка за пробив дойде в седмия гейм след двойна грешка на Рафа. Последва разиграване от над 30 удара, в което младоженецът от Манакор спечели след изумителен минаващ удар, а по-късно взе и подаването си за 4:3.
Стигна се до тайбрек. Медведев поведе с 6:3 точки след неубедителна игра на водача в ранглистата. Руснакът спечели още първия сетбол след отличен сервис.

Надал реагира като ужилен след връщането си от съблекалнята и проби в откриващия гейм на следващата част. В деветия гейм той стигна до два сетбола, но съперникът ги „изтри“ с мощни начални удари. При третата възможност, дошла след двойна грешка, обаче испанецът успя, след топка в аут на Медведев.

Даниил Медведев

Третата част започна с пробив на руснака, който дойде, когато сечената топка на Рафа не намери очертанията на корта. В следващия гейм Надал имаше точка за рибрейк, но не успя и Медведев затвърди за 2:0. Веднага след това шампионът от София проби отново. Испанецът прекъсна негативната серия при 1:4, след като отрази още два брейкбола. В седмия гейм руснакът стигна до мачбол, но опонентът му го отрази с прекрасна къса топка. При 5:2 Медведев сервираше за успеха, но напрежението го скова и Рафа върна единият пробив. Руснакът повтори упражнението при 5:4 и отново беше пробит от Надал. Рафа взе пети пореден гейм си и вече водеше с 6:5. Четвъртият в света прекъсна серията и вкара мача във втори тайбрек.

В него смяната на полетата дойде при 3:3 точки. При 6:4 Надал имаше вече два мачбола след форхенд в аут на Медведев и реализира още първия.

В другия мач от група „Андре Агаси“ от 22 часа наше време ще играят Стефанос Циципас и шампионът от 2018 г. Александер Зверев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!