Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинираните за наградите MMETA: Най-горещото име от лято 2019 - италианското електронно трио MEDUZA

Церемонията по връчването на наградите ММЕТА (или Music Moves Europe Talent Awards) предстои в средата на януари следващата година в Грьонинген, Холандия. Тя е част от съпътстващата програма на един от най-големите музикални форуми в Европа - Eurosonic Noorderslag.


Всяка година компетентно жури избира няколко изпълнители, които да получат тези награди, а един от всички 16 номинирани ще спечели и специалната награда на публикатa.

Тази награда се определя след гласуване на сайта на наградите, а награда има и за гласувалите – самолетни билети до Холандия и обратно, две нощувки, пълен достъп до фестивала Eurosonic Noorderslag (15-18 януари 2020г.), както и посещение на церемонията по връчването на наградите MMETA, която ще се проведе на 17 януари. Още по-приятната изненада е, че наградата е за двама, така че всеки гласувал има шанса да сподели това страхотно преживяване с любим човек. Повече информация може да намерите на сайта на наградите.

В последните няколко седмици ви представяме индивидуално всеки един от 16-те номинирани изпълнители.

Днес представяме номинацията от Италия в лицето на електронното трио MEDUZA.


Лука де Грегорио, Матиа Витале и Симоне Джани идват от Милано и са едни от най-актуалните и проспериращи представители на италианската денс сцена. Определяни са като артистите с най-голям световен пробив, придобили популярност чрез изявата си на един от най-големите електронни фестивали в Европа – AMSTERDAM DANCE EVENT.

Всеки един от тях е свързан с музиката от ранно детство. Лука свири на пиано още от 6-годишен. Матиа е израснал с най-доброто от поп, рок и фънк музиката, защото баща му е бил диджей още през 70-те години. Симоне също е пианист и е завършил музикалната академия в Милано.

Преди да се съберат като екип, всеки от тях е развивал собствена кариера като DJ, обикаляйки родната Италия. През 2014г. съдбата ги среща и заедно започват да продуцират както собствена музика, така и музика за други изпълнители.

През годините всеки един от тях е черпил вдъхновение от различни музиканти и това допълнително разнообразява и обогатява музиката им. Мат е почитател на американският рап в лицето на Еминем и LL Cool J, а от съвременните артисти в този жанр харесва The Weekend и Ty Dolla Sign. Лука е по-скоро класик и страстен почитатели на изпълнители като Уитни Хюстън и Queen, а Саймън си пада по музиката на Dr.Dre и Deadmau5. Най-големите им герои обаче, които и 3-мата припознават като основно вдъхновение, са великаните в електронната музика Daft Punk, Ерик Приц и Роджър Санчез.

В началото на тази година, в колаборация с британската група Goodboys, излезе дебютният им сингъл “Piece of your heart”, който буквално взриви Европа. Парчето се превърна в най-горещият летен денс хит, достигайки най-високите върхове в музикалните класации на старият континент. Към момента успехът им в цифри е следният – близо 200 милиона прослушвания в YouTube и цели 370 милиона стрийма в Spotify. След това ударно начало е любопитно дали момчетата от MEDUZA ще успеят да задържат високото ниво и с какво точно ще ни изненадат.Чуйте тяхната музика и ако ви хареса, гласувайте за тях, защото можете да спечелите вълнуващо пътуване до Холандия, където ще имате шанса да ги чуете и видите на живо.

И побързайте! Гласуването продължава до утре, 15 ноември. Успех на всички!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени