Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо записа 55-и хеттрик в кариерата

Кристиано Роналдо открива резултата от дузпа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалската звезда Кристиано Роналдо записа нов хеттрик, този път за националния отбор, който разгроми с 6:0 Литва в среща от група "В" на Европейските квалификации във Фаро.

С успеха си европейските шампиони от 2016 година събраха 14 точки, но все още не са се класирали със сигурност, тъй като Сърбия е на 1 след тях благодарение на победата с 3:2 над Люксембург. В последния кръг португалците гостуват на Люксембург, а Сърбия приема вече класиралата се Украйна.

Кристиано Роналдо отбеляза своя 55-и хеттрик в кариерата и девети в националния отбор, за да увеличи актива си на 98 гола за страната си. По този показател той е втори в света след иранеца Али Даеи.

Роналдо показа, че няма никакви проблеми с коляното, с каквото обяснение беше заменен в два поредни мача в Ювентус и предизвика гнева му. Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош пък заяви, че никога не е имал никакви съмнения относно състоянието на най-качествения си състезател.

Кристиано го доказа, след като още в 7-ата минута си спечели дузпа и сам я вкара. 34-годишният нападател отне топката от Шаулиус Миколюнас, който го препъна в петата и съдията Руди Бюке показа точката за изпълнение на наказателен удар. Литовците платиха данък на неоринтераността си и в 22-ата минута Пасиенсия отне топката в средата на терена, подаде на Роналдо, който от 25 метра прониза Шеткус за втори път. След почивката в рамките на 4 минути Пици и Пасиенсия покачиха на 4:0, Бернардо Силва направи 5:0 в 63-ата минута след пас на Рикардо Перейра, а Роналдо оформи крайното 6:0 в 65-ата минута след асистенция на Бернардо Силва.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени