Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лео и горските духове“ – фотографии от паралелния свят

„Лео и горските духове“. Така се нарича първата самостоятелна фотоизложба на оператора Юлиан Атанасов. Той снима в България, Германия, Гърция, Италия, Хърватия и Иран. Познат като оператор на филмите „Източни пиеси“, „Островът“ и „3/4“, Юлиан Атанасов търси свобода и усамотение в аналоговата фотография. Снимките му се отличават с особено, сякаш нереално осветление, изобилни меки цветове и вглеждане в емоцията на момента. 

В столичната галерия „КО-ОП“ са представени са 20 фотографии, които се открояват от съвременния поток на изображения чрез съзнателно забавен начин на работа. Неподвижните изображения функционират различно от движещите се. Фотографиите напомнят сцени от европейското авторско кино, макар и да не става ясно дали протагонистите са актьори или близки на фотографа, и дали местата са снимачни декори или не. Куратор е Катарина Рипщайн.

Юлиан Атанасов живее и работи в Берлин и в София. Неговите фотографски произведения не са публикувани или показвани в изложби досега. Всички произведения в изложбата „Лео и горските духове“ са постигнати чрез метода на класическата аналогова фотография заснемане, проявяване и копиране.

Изложбата можете да разгледате до 23 ноември.

Снимки: Галерия „КО-ОП“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени