Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението по АМ "Струма" от Долна Диканя до Дяково

Снимка: БГНЕС

По обяд днес бе пуснато движението по АМ "Струма" от пътен възел "Долна Диканя" до пътен възел "Дяково",около 10 километра, в посока Благоевград, което беше пренасочено от началото на ноември по гл. път Е-79 заради ремонти по аутобана, казаха експерти. 

МПС над 12 тона обаче продължават да се пренасочват по гл. път Е-79  заради ремонтите по виадукта след пожар при с. Джерман в средата на август. 

Ремонтите - подмяна на фуга на моста при с. Делян приключиха по-рано, срокът за това беше  29 ноември. Фугата трябваше да бъде подменена изцяло, наложи се и изливане на бетон. Разходите по подмяната са за сметка на фирмата изпълнител - участъкът е в гаранционния 5-годишен срок от пускането на ЛОТ-1 на магистралата. 

Пускането на отсечката Долно Диканя-Дяково ще облекчи значително движението по Е-79 преди Дупница, по който вече три месеца са движат ТИР-овете, автобусите и МПС над 12 тона. 

Собственици на заведения по направлението се оплакват от намалял оборот, защото при движение в колона малко от водачите са склонни да спрат, за да купят нещо, казват те.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна