Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Попиванов: Проблемът на БСП е, че се превърна в бледо копие на себе си

Снимка: БГНЕС

„Вътрешната опозиция в БСП все още не е достатъчно убедителна да представи алтернатива на ръководството на Корнелия Нинова. Проблемът на тази опозиция е, че не може да си изясни кои са основните пунктове на недоволство. Липсата на единство води до един и същи резултат всеки път – неумение да се преобърне линията на Нинова“. Това коментира пред БНР политологът Борис Попиванов ден след пленума на партията.

Според него липсва убедителна кауза, която да насочи БСП към следващ етап на развитие и с която да се възползва от нарастващото изхабяване и затъване на ГЕРБ през последните година-две. По думите му това не е вина само на ръководството, но и на цялата партия.

В предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“ Попиванов подчерта:

„Един от рисковете на затваряне в себе си е, че продължава да се пропускат централни и важни социални проблеми на българското общество като искането за отмяна на плащането на първия ден болнични, по което БСП можеше и трябваше да има по-активна позиция... Проблемът на БСП е, че силно и рисковано се превърна в бледо копие на себе си“.

Мая Манолова трябва тепърва да изясни бъдещите си планове, подчерта политологът и допълни:

„Тя има огромна енергия и огромен потенциал. В един политически елит, който е силно уморен и изхабен, който предпочита да избягва резките движения, който приема стабилността не просто като фраза, а като начин на мислене и поведение, енергията и волята на Манолова могат да се окажат много важен феномен. Тя трябва много да внимава със собствения си стремеж към прекомерни изненади, защото той може да отблъсква и да доведе до разочарование“.

Интервюто с Борис Попиванов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени