Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повторно преброяване на бюлетините от кметския балотаж в две секции в Дупница

Снимка: БГНЕС

Административният съд в Кюстендил постанови повторно преброяване на бюлетините в две секции в Дупница от балотажа за кмет на общината. Делото е по жалба на Първан Дангов - кандидатът на БСП, който загуби само със 111 гласа от Методи Чимев, ГЕРБ.

В двете секции, където ще стане повторното преброяване – 15-а и 19-а, болшинството избиратели са от ромски произход. В 19-а секция гласуват жителите на квартал Гиздова махала, а избирателната активност на втория тур беше над 60%. Резултатът е 411 гласа за Чимев срещу 157 за Дангов.

Резултатът в 5-а секция – в бившия Механо-техникум, където гласуват ромите от квартал Горна махала, е 130 гласа за Чимев и 74 за Дангов.

Съдебният състав реши още да бъде извършена проверка на недействителните бюлетини във всички 73 избирателни секции, както и на тези с гласовете „Не подкрепям никого“.

Вносителят на жалбата д-р Първан Дангов заяви след съдебното заседание: „Защото там има написани особени мнения на застъпници и членове на комисии… Надяваме се да има основание да се преброят всички секции, това ни е борбата, защото ние бяхме поискали това, но не знам какво ще стане“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна