Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митниците продават на търг над 20 кг контрабандни накити

Контрабандните златни и сребърни изделия са били задържани при митнически проверки
Снимка: Агенция "Митници"

Териториалната митническа дирекция "Южна морска" обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни накити - пръстени, гривни, обици, медальони, синджири и колиета с общо тегло 20,198 кг, съобщиха от Агенция "Митници".

Сред обявените за продажба бижута има и четири сребърни часовника, три златни игли и два биберона със златен обков. Контрабандните златни и сребърни изделия са били задържани при митнически проверки на пункта с Турция Капитан Андреево в периода от 2016 до 2018 година и за тях вече са приключили досъдебните или административнонаказателните производства, уточняват от митниците.

Двата биберона със златен обков, които се предлагат на търга, са били открити през август 2016 г. Те са били укрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влизащ в страната от Турция, заедно с още 601 златни накити, които също са предмет на продажба.

За предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие в търга следва да подадат заявление за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, се посочва още в съобщението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!