Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ованес Торосян: Калигула е пич

Снимка: teatarkazanlak.com

Казанлъшкият театър „Любомир Кабакчиев“ представя тази вечер в София премиерния си спектакъл "Заговорът на Калигула" от Стефан Цанев. Постановката по пиесата, която авторът определя като „кървава комедия“, е на Ованес Торосян. Текстът е писан през 2014 година и е поставен в Прага и в Истанбул, но сега за първи път оживява на българска сцена, като основна част от програмата по случай 150-ата годишнина от първото театрално представление в Казанлък. 

„Според нашия спектакъл Калигула е пич, той е герой – такъв герой, какъвто в момента отсъства в държавата. На него му пука за другите – нещо, което в днешно време е рядкост. Всеки се е капсулирал и не жертва личното за другия, докато Калигула жертва доста неща“, казва режисьорът Ованес Торосян, който излиза и на сцената в ролята на Клавдий. В образа на Калигула се превъплъщава актьорът от казанлъшката трупа Сава Драгнев. В представлението участват още Петър Петров, Костадин Жеков, Александър Митев, Недялка Раева. Сценографията и костюмите са на Ваня Запрянова и Росен Дончев, музика – Милен Апостолов.

Представлението на Казанлъшкия театър можете да гледате тази вечер (20 ноември) от 19 часа в Националния студентски дом. Премиерата в Казанлък е на 25 ноември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени