Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Епъл" започва изграждането на нов кампус за 1 млрд. долара в Остин, Тексас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Епъл" (Apple Inc.) обяви в сряда началото на строителството на новия си кампус на площ от 3 милиона квадратни метра в Остин, Тексас, където планира да произвежда най-новия си лаптоп MacBook Pro. Отварянето на съоръжението на стойност 1 млрд. долара се очаква да бъде факт през 2022-а година.

Компанията отбеляза значението на инвестициите си в Тексас като част от вътрешната експанзия и доверието й в "американската изобретателност".

В технологичния гигант работят около 7000 души в Остин, докато в новата фабрика на "Епъл" се очаква да работят около 5000 души, след като тя отвори врати през 2022 година.

Според официалния график на Белия дом президентът Доналд Тръмп ще посети по-късно в сряда производствените мощности "Епъл". Очаква се изпълнителният директор на "Епъл" Тим Кук да предостави на президента на САЩ лична обиколка на фабриката за компютри в Остин, Тексас, което се счита от мнозина като последен знак за доста близките взаимоотношения между двама от най-влиятелните мъже в Америка.

На Тим Кук се гледа като на необичайно сръчен в отношенията си с американския президент, особено предвид противопоставянето на "Епъл" на някои политики на американската администрация. Една от причините е, че "Епъл" запази производството на високия клас лаптопи Mac Pro в Съединените щати, вместо да го премести в чужбина.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна