Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в подкрепа на деца с аутизъм се провежда днес във Варна

Концерт с благотворителен базар в подкрепа на деца с разстройства от аутистичния спектър организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Живот под дъгата” във Варна. Центърът има нужда от микробус, с който да превозва децата в занятията им на открито, както и до домовете им след приключване на занятията, каза за радио Варна Поля Златилова, психолог в центъра и негов управител. Нужда има и от допълване на залата по релационна психомоторика с меки модули, както и специални предмети за сензорната работа с децата, допълни тя.

Средства ще се набират чрез благотворителен базар, който ще бъде открит преди концерта. На него ще се продават и сувенири изработени от децата с аутизъм. Началото на концерта е от 17.30 часа в Пленарната зала на Община Варна.

25 деца на възраст от 5 до 16 години посещават в момента центъра. С тях работят 9 специалиста по 2 часа на ден най-малко два пъти  през седмицата. Центърът бе изграден и оборудван предимно с доброволни вноски и дарения и заработи на 1 юни тази година. Финансира се от община Варна чрез социалната програма на общината, но е изграден, оборудван и обзаведен само с доброволни вноски  и дарения, каза още Поля Златилова.

Центърът е първият във Варна и четвъртият в страната за деца с разстройства в аутистичния спектър.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна