Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само спешни операции в УМБАЛ-Бургас днес заради безводието

Аварии по деривацията на „Камчия“ са наложили профилактиката, обясниха от ВиК

Аварии по стомано-бетоновата деривация на „Камчия“ са наложили профилактиката на съоръженията на ВиК. Работи се по цялото 110 км трасе до Бургас. Подменят се компроментирани съоръжения, там където е необходимо. Дейностите не са всяка година, уточни Десислава Атанасова от отдел „Връзки с обществеността“ на дружеството. По думите й профилактиката ще гарантира редовната доставка на вода с по-малко прекъсвания и аварии.

В най-големия жилищен комплекс на Бургас „Меден рудник“ спирането на водата започва след 18 часа и ще продължи до обяд на 22 ноември. В повечето от кварталите водата спря снощи, но на доста места все още се изтича по ниските етажи на жилищните сгради.

Заради липсата на водата в най-голямото здравно заведение в Югоизточна България днес ще се извършват само спешни операции. Това съобщи за БНР-Бургас директорът на многопрофилната болница д-р Бойко Миразчийски:

„Трудно е, но реално погледнато при условие, че бяхме предупредени и знаехме кога ще се случи, ние заредихме с вода всички отделения, но и по-големи количества за основните звена като операционния блок. Спешният 24-часов ритъм на болницата няма да бъде нарушен.“

 Детските и социалните заведения също са обезпечили дейността си предварително. Безводието обаче ще донесе финансови загуби върху ресторанти и заведения, коментираха собственици пред БНР-Бургас. 

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна