Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Черен петък до Черни седмици

Какви смартфони можем да закупим с намаление в месеца на черния петък

Черен петък – денят след Деня на благодарността (четвъртият четвъртък на ноември), произлиза от САЩ и се възприема за началото на коледното пазаруване. На този ден магазините предлагат големи намаления от цените на стоките, работното време е удължено, а тълпи от хора чакат цяла нощ на километрични опашки пред вратите в готовност да открият първи търсените от тях продукти на специална цена.

Както други чужди традиции, така и тази добива голяма популярност у нас в последните години. Все повече хора очакват с нетърпение въпросния Черен петък и намаленията, които ще предложат търговците. Големият потребителски интерес предизвиква търговците да удължат периода на специалните намаления и така днес сме свидетели на „черен уикенд”, „черна седмица”,а дори и „черен месец”. Сред търсените стоки са бяла и черна техника, електроуреди и мебели, но може би най-често на Черния петък потребителите се сдобиват с ново технологично устройство – смартфон, таблет, лаптоп.

А1 също е част от кампанията за черен петък, като тази година предлага на потребителите намаления до 50% на избрани устройства. Специалните цени са валидни до края на ноември през сайта на компанията.

Сред намалените смартфони са последните модели на iPhone - 11 и 11 Pro, които впечатляват най-вече с камерите си - 12 MP широкоъгълна камера (f/1.8), 12 MP ултра широкоъгълна камера (f/2.4) и 12-мегапикселов телефото обектив (f/2.0) с двойно оптично увеличение в Pro версията. И двата модела са оборудвани с новия процесор А13 Bionic, който притежава АI функции и предоставя отлична производителност на устройствата.

Почитателите на Apple, които търсят бюджетно предложение могат да се възползват от намалението на iPhone 7, който се характеризира с компактно тяло, четириядрен процесор, 12 МР основна камера и 32 GB вградена памет.

Любителите на Android също имат повод за радост, тъй като сред намалените модели спада и флагманът на Samsung – Galaxy S10+. Смартфонът притежава отлични камери, процесор и екран, което безспорно го превръща в едно от най-добрите и търсени предложения на пазара в момента.

Още две устройства на южнокорейския технологичен гигант могат да бъдат закупени с намаление до края на месеца - Samsung Galaxy A30s с отстъпка от 35% и Samsung Galaxy A70 с 20% отстъпка. И двата смартфона спадат към средния ценови клас, като притежават завидни характеристики на достъпни цени.

Другият наложил се на пазара производител – Huawei, също е част от промоционалната кампания на А1. Потребителите могат да открият два модела - бюджетният вариант Huawei P30 Lite и флагманът Huawei P30 Pro. С 6.47-инчов FHD+ OLED дисплей, четворна Leica камера, осемядрен процесор Kirin 980 с AI функции, смартфонът заслужено е носител на наградата „Смартфон на годината“ за 2019 г. от Световния мобилен конгрес MWC Shanghai.

От представителите на ниския към среден клас устройства, потребителите могат да открият два модела с 50% отстъпка - вторият собствен смартфон на А1 – А1 Аlpha и Nokia 2.2, който се предлага и с допълнителен комплимент - оригинално хендсфри. Към кампанията спада и едно от последните попълнения в портфолиото на А1 - LG K50s,който може да се похвали с нов дизайн и завидни здравина и издръжливост.

Освен богатото разнообразие от смартфони, потребителите могат да открият и 3 смарт часовника на преференциални цени - Samsung Galaxy Watch BT 46mm, Samsung Galaxy Watch BT 42mm и Huawei Watch GT. Смарт часовниците се наложиха като полезен аксесоар на съвременния потребител, благодарение на функционалностите, които комбинират. Възможността всеки да персонализира устройството си и разнообразието от дизайни също допринасят за все по-големия интерес към смарт часовниците.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна