Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: Ще се опитаме да оползотворим шанса

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС


Националният селекционер на България по футбол Георги Дерменджиев присъства на тегленето на жребия за плейофите за Евро 2020 в централата на УЕФА в Нион.

Жребият беше благосклонен към българския отбор, който на 26 март ще приеме Унгария, а при успех тогава, на 31 март отново ще бъде домакин на победителя от мача Исландия - Румъния. Дерменджиев предпочита да бъде предпазлив и да не прави гръмки изказвания.

"Нека не изпадаме в еуфория, за да говорим за исторически неща. Историята е тогава, когато всичко се случи. Ние се насочваме към първия мач и ще видим какво играе Унгария, ще направим анализи. Играчите ще бъдат запознати. Знаем, че се отваря шанс и ще се опитаме да го оползотворим. Но първо се насочваме към отбора на Унгария. Унгарският футбол е във възход, но тепърва ще се запознаваме, както с отбора, така и с индивидуалните качества на играчите. Ще се опитаме да се предпазим от крайни реакции. Аз два пъти казвам, че не бива да прегорим. Трябва да разсъждаваме трезво и да се опитваме да използваме шанса, който ни се отвори", заяви селекционерът пред БНР.

Чуйто повече в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна