Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ зове Нинова да каже бизнесмените, замесени в опит за овладяване на БСП

Александър Ненков
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха лидера на социалистите Корнелия Нинова да назове поименно бизнесмените, които по думите ѝ са замесени в опитите за овладяване на БСП. Реакцията идва след словесния сблъсък между премиера Бойко Борисов и Корнелия Нинова в парламента днес.

По време на парламентарния контрол лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя Борисов да подаде оставка, което предизвика взаимна размяна на реплики.

"Аз за разлика от вас два пъти съм си я дал и съм напускал управлението, а вие излъгахте този един милион, че ще си дадете оставката и след една седмица казахте, няма да си я дам", каза Борисов.

"Излъгах не един милион българи, излъгах вас и няколко бизнесмени в България. Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП", отвърна Нинова.

Няколко часа по-късно на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ заместник-председателят на парламентарната група на партията Александър Ненков окачестви изказването на Нинова като опит за манипулация и оправдаване на собствените й неуспехи като я призова:

"Да посочи тези лица, да посочи тези фирми, кои са тези фирми, кои са тези хора, кога са се срещали, къде са се срещали, всяка една информация, която би довела до това да не си помислиме, че това беше една манипулация-лъжа, а просто евтин пиар".

Областният координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев заподозря друг мотив в изказването на Нинова.

"Да се прави на жертва преди разни конгреси с цел да спечели гласовете на общото събрание".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна