Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 аварийни екипа в готовност за зимата в Русе

Зима в Русе
Снимка: БГНЕС

43 аварийни екипа на територията на община Русе вече имат готовност за реакция при зимни условия. Тази проверка бе наложителна, тъй като температурите паднаха до нулата, а през нощта се очакват и първите отрицателни стойности за тази есен.

66 снегопочистващи машини и 11 ръчни снегорина са осигурени и в готовност за зимния сезон в община Русе.

Това стана ясно на днешното заседание, свикано от кмета Пенчо Милков, на което докладваха всички началници на служби и кметовете на населените места на територията на общината.

"В общи линии можем да кажем, че фирмите, особено които имат отговорност по снегопочистването, са готови за зимата от гледна точка на наличие на инертни материали и машини, включително сключени договори за допълнителни машини за тях, които те привличат за подпомагане на тяхната работа".

Това обясни Спасимир Димитров от дирекция "Обществен ред и сигурност" и допълни, че милион и половина квадратни метра е уличната мрежа на град Русе и над половин милион квадратни метра е тротоарната площ, като най-голям проблем засега остава почистването на малките улички заради недостига на техника и множеството паркирани автомобили.

От БЧК съобщиха, че петте кризисни центъра в общината са заредени с продукти и са в готовност да се отзоват на сигнали за бедстващи по пътищата на региона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени