Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халил Летифов: Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална

Халил Летифов
Снимка: БГНЕС

„Заседанието, на което ще се обсъжда номинацията на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ вероятно ще бъде на заседанието на ръководството и на парламентарната ни група във вторник. Очакваме дотогава да чуем посланието, стратегията, плана и на самите кандидати – Сотир Цацаров и Симеон Найденов“. Това каза пред БНР Халил Летифов, депутат от ДПС.

Той уточни, че заявката, която по-рано през седмицата даде Хамид Хамид, депутат от ДПС, който е и в правната комисия, е меродавна при формирането на мнението на членовете на парламентарната група.

„Заиграването с тези теми прехвърли някаква граница на разделение на властите и на уважението между институциите. Вярваме, че хората ще вярват в тези институции. Очакваме тези институции да изпълняват своите функции по закон“, допълни Летифов в предаването „Неделя 150“.

Валери Симеонов – зам.-председател на парламента

„В упражнението „стани да седна“ няма да участваме… Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална. Това е гавра с демокрацията в страната, с държавността и с парламентаризма… Амнезията удобно се е настанила в основните политически партии“.

Лятифов подчерта, че ДПС ще бъде постоянно в позиция да припомня кой овластява крайния национализъм в страната.

Предсрочни избори?

„Въпросът е друг и разковничето се крие в нашето предложение за програмата за икономическо ускорени и догонващо развитие. Едни предсрочни избори не са изключени заради сложните отношения в коалицията, които избуяха тази седмица. Голямото притеснение за нас е за стабилността на държавата, а не за властта“.

Интервюто с Халил Летифов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна