Трио "Арденца" започва цикъл концерти "Magic Romantic"

Трио "Арденца"

Първият концерт от цикъла "Magic Romantic" на известното българско трио "Арденца" бележи началото на второто десетилетие в пълнокръвния му концертен живот. Нов член на състава е виолончелистът Константин Евтимов, който се присъединява към цигуларката Галина Койчева-Мирчева и пианистката Даниела Дикова.


Събитието е в камерна зала "България" на 15 ноември от 19.00 часа. Специален гост е виртуозната флейтистка Кремена Ачева - солист на Софийска филхармония. В програмата са включени произведения от френски композитори: популярната флейтова соната на Франсис Пуленк, рядко изпълняваните "Три акварела" за флейта, виолончело и пиано на флейтиста Филип Гобер и бляскавото Клавирно трио №2 от Камий Сен-Санс.

Моята лична радост е, че успявам да събера в едно искрящи музиканти от двата ни водещи оркестъра - Софийската филхармония, където солист-флейтист е Кремена Ачева и също така концертмайсторите на Радиооркестъра Галина Койчева и Константин Евтимов. Това за мен е изключително важно, защото ми се иска да се консолидираме и да вървим напред като качество в музиката и в артистичния си живот, сподели Даниела Дикова.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с пианистката, излъчено в предаването "Алегро виваче".