Ибрахимович смята, че Швеция може да стане световен шампион

Златан Ибрахимович
Снимка: ФИФА

Шведската футболна легенда Златан Ибрахимович ще присъства на Световното първенство като част от спонсорска програма на ФИФА. 36-годишният нападател на Лос Анджелис Галакси от американската Мейджър лига не попадна в състава на Швеция за Мондиал 2018.

„Световното първенство е най-големият купон, поради тази причина не мога да го пропусна“, заяви в характерния си стил Златан.

Нападателят също така определи и своите фаворити за титлата. "Мисля, че могат да спечелят титлата Бразилия, Испания, Германия и разбира се, Швеция. Също така слагам в групата на фаворитите и Аржентина, макар те самите най-редовно да отричат такава роля за себе си", добави шведът.

Ибрахимович обяви оттеглянето си от националния отбор на Швеция след Евро 2016. Но когато „Тре крунур“ си гарантираха участие на Световното в Русия, по медиите се появи информация за евентуалното негово завръщане. Той е голмайстор номер 1 в историята на шведския футбол и коментира тези слухове с чувство за хумор.

Именно отговорите му дадоха основание на медиите да твърдят неговото завръщане за възможно. В края на април обаче официално беше обявено, че такова завръщане в националния отбор няма да се състои.