Георги Дерменджиев: Футболистите са истински мъже и ще издържат на ситуацията

Георги Дерменджиев и Павел Колев, изпълнителен директор на Левски
Снимка: Георги Димитров

Старши треньорът на Левски - Георги Дерменджиев, призна, че неяснотата около клуба влияе на футболистите. Специалистът коментира пред медиите деликатната ситуация в ръководството на „сините".

„Отразява се психологически. Наистина е сложно, опитвам се да разговарям с момчетата. Имахме индивидуални разговори с футболистите, доволен съм от последния ни мач. Първенството чука на вратата и те трябва да бъдат готови. Разговарял съм с Павел Колев. Дошъл съм, за да работя и евентуално да върнем Левски като име и отбор. Моята работа е спортно-техническа. В мача със Судува имахме малко загатване, а с Чукарички беше доста по-различно. Доближаваме се, но все още не сме на ниво. Надявам се, че всичко ще бъде наред. Дал съм дума на хората, с които съм работил. Ако са те, ще имам договор с Левски. Ако не са те, става различно и пак ще разговарям. До 3-4 дни всичко трябва да бъде в рамките на това, което трябва да се случи. Не съм притеснен от нищо и съм дошъл с ясното съзнание да работя. Обстановката не ми се отразява, трябва да бъда силен. Сигурен съм, че футболистите са истински мъже и ще издържат на ситуацията и тя ще се промени“, заяви Дерменджиев при завръщане в София след края на лагера в Кипър.

На въпрос дали ще има нови имена или напуснали футболисти в Левски, специалистът отговори: „Ще разберете кои ще бъдат другите футболисти. На този етап едва ли ще има други напуснали.“