42-ЯТ КОНКУРС ЗА НОВА ПОП И ПОК МУЗИКА „ЗЛАТНА ПРОЛЕТ” РАЗДАВА ШЕСТ НАГРАДИ

| обновено на 21.01.14 в 14:44

Церемонията по връчването на наградите на конкурса „Златна пролет” ще се състои на 26 април 2011 г. /вторник/ в „София лайв клуб от 20.00 ч. Дванайсет номинирани песни се състезават за наградите в най-стария конкурс за съвременна музика у нас. Професионално жури ще определи носителя на приза „Златна пролет” – статуетка, създадена от скулптора Емил Попов и награда от 3000 лв. Втората награда е в размер на 2000 лв. Членовете на журито работят самостоятелно и независимо един от друг, което ограничава каквито и да било влияния. Освен тях ще бъдат раздадени още четири специални награди. Тъй като сред номинираните песни на 2011-та година има няколко млади формации и изпълнители, БНР отново ще връчи специална награда, която ще стимулира дръзналите да изберат нелекия път на шоу-бизнеса в България. Традиционна остава наградата на слушателите, която се определя чрез он-лайн гласуване в сайта на конкурса. Още една специална награда фокусира вниманието на групите у нас – участие и едночасов концерт на престижния фестивал „Евросоник” в Грьонинген, Холандия /http://www.eurosonic.net/. БТР, Д2 , Шангри Ла, Gravity Co, Уикеда и Акага са групите, които вече имаха щастието да бъдат там. По традиция продуценти, музиканти, текстописци, редактори и журналисти определят четвъртата специална награда - на музикалната гилдия.

Спациален гост на гала-концерта тази година ще бъде група „Лот Лориен”, която в новата си формация за първи път на сцената на „Златна пролет” ще представи композиции от предстоящия си албум.

Церемонията ще бъде показана от БНТ1 на 7 май – денят на радиото и телевизията.

  След Гала-вечерта, в предаването „Тик Так”на програма „Хоризонт”, победителите в конкурса ще изтеглят имената на 13 души, подкрепили участниците с вота си, които ще получат награди /три MP3-плейъри и десет тениски с логото на конкурса/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!