Екзотичната Прея

Атрактивната и темпераментна ар ен би изпълнителка Прея безспорно е открила своята рецепта за уникално музикално преживяване, a Радио парк фест е мястото, където тя ще я сподели с публиката. 

Прея дължи екзотичната си визия на нигерийския корен по бащина линия, но музикалния си талант наследява от своята баба Ирина Мишева - кабаретна естрадна певица.

Първата си група Прея създава със свой добър приятел - Любен.

В кавърите на любими песни и в собствените си композиции експериментират с различни стилове - соул и фънк мотиви, джаз, латино, реге, хип-хоп.

В риалити шоуто Музикална академия през 2013 г. отпада на крачка от финала. Музикален продуцент на формата е Монте Мюзик. От лейбъла са впечатлени от изявите й. Подписват договор през 2014 г. и това е началото на музикалната й кариера. 

 X Factor я среща с хора, които ѝ помагат да усъвършенства своите качества.

Дебютният сингъл на Прея „Малките неща“, по нейна музика в съавторство с Любен Христов, Графа и Илия Григоров се радва на огромен успех. Следва „Закъснявам, човек“ на Графа с Печенката, „Нюанси“, „Его“, „Позволи ми да знам“, „Забранен достъп“, „Всички наши места“, „Празни приказки“, „Убиец на време“.

Напоследък Прея активно се изявява на столичната клубна сцена. Живите й изпълнения са впечатляващи и не са за изпускане. На 15 юни Прея ще избухне на сцената на Радио парк фест заедно с едни от най-атрактивните млади музиканти - Божидар Василев – TromBobby, Евден Димитров, Радо Казасов и Волен Милчев. Ще прозвучат познатите авторски песни на Прея с вълнуващи нови аранжименти със съвременно звучене.