Енергичният Ангел Ковачев

Ангел Ковачев е артист от „друга порода“. Уменията му като изпълнител са придобити от пеенето в евангелски хор. Към тях той добавя свиренето на китара, бийтбокса, танците, ярката си индивидуалност като артист и авторската си музика.

X Factor е форматът, който му отваря вратите към голямата сцена и го поощрява да продължи да се занимава с музика. Много от феновете му го помнят в дуетите с Мойсей  „Кой ден станахме“, „Знаеш ли кой видях“, „Тази снимка пази“ и „Къде си, брат“. Ангел Ковачев доказа безспорния си талант и борбения си характер като танцьор в танцовото шоу „Dancing Stars“, което спечели през 2013 г.

След като затваря страницата като половинката на дуета Ангел и Моисей, той започва да реализира самостоятелно идеите си, като независим артист, музикант и продуцент. „Въоръжава“ се със собствен бенд. Събира чудесни млади музиканти  - Васил Крумов - китара, Христо Михалков - бас китара , Стю Иванов - барабани, Мартин Йотов –тромбон , Георги Стойков - тромпет, Венда Беспалова  - цигулка. Отбелязва 23-ата си годишнината и една година от началото на своята независимост като артист с концерт и представяне на групата си. Специален гост е една от сестрите му, с която интерпретират авторски песни в акустичен вариант - китара и арфа.

Жаден за изяви и пълен с творческа енергия, Ангел се вписва успешно в различни проекти: Участва в мюзикъла „Йоан: Синът на гърма“ в театър София. Има два съвместни проекта със Софийска филхармония с диригента Максим Ешкенази.  През 2015 г. издава три самостоятелни сингъла: „Свободен“, „Моята причина“ и „Празнуваме“. С Георги Николов - фронтмен на групата R.T.F. , записва „Празнуваме“.

„Друга порода“ е емблематична песен от този нов етап в биографията му.

Само две години след старта на самостоятелната му кариера са достатъчни, за да реализира дебютния си албум „Небесен“. 14-те авторски пиеси са в стил, който съвсем логично е като творческата му история - микс от няколко стила - фънк, поп, реге и алтернативен звук.

Ако още не сте чували песните му, ако още не сте присъствали на негов концерт, ако не сте го виждали да свири, пее и танцува, ако не познавате прекрасните млади музиканти от бенда му - Радио парк фест е мястото, където можете да се срещнете и забавлявате с Ангел Ковачев и бенда му.