БНР откри лятото на Голямата поляна в Южния парк

| обновено на 17.06.18 в 14:23 БНР Новини
Голямата поляна на Южния парк в София се изпълни с хора за концертите в рамките на Радио парк фест на 16 юни 2018 г привечер.
Снимка: Ани Петрова

Хиляди припяваха „по-полека“ със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ на Голямата поляна в Южния парк на втората вечер от второто издание на Радио парк феста на БНР.

След големия интерес към проекта на Влатко Стефановски с Биг бенда на БНР, Радио парк фест за трети път този музикален сезон достави удоволствие на почитателите да чуят виртуозните им изпълнения. На живо в парка пя и Рут Колева, носител на специалната награда от най-стария конкурс на БНР „Пролет“, което ѝ дава шанса да представи България на конкурса „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия.

Диджейският сет бе на Мартен Роберто, който е и най-новото попълнение в екипа на БНР - Радио София.

Прогнозите за лошо време и следобедния дъжд вчера не попречиха на ценителите на качествената българска музика да изпълнят с добро настроение Голямата поляна на Южния парк. Стефан Вълдобрев сравни фестивал с Уудсток, и припомни, че той е запомнен именно с дъждовната вечер.Реакции на зрители при изпълнение на Радио парк фест привечер на 16 юни 2018 г.

Днес фестивалът продължава с рок. На сцената ще излязат Dead Мan’s Had, Saint Electrics и Jeremy?. Всички те присъстват и с предложения в най-новата класация за българска поп и рок музика „БНР топ 20“. Класацията обедини всички съществуващи досега класации в ефира на БНР и даде обща платформа на новата българска музика. „БНР топ 20“ звучи 24 часа в ефира на БНР седмично.

„Запознай се с радиото“ ще даде възможност на всички малчугани да се почувстват като радиоводещи. Образователната програма се води от екипа на най-младото радио на БНР - Радио София. Музикалната къща е подготвила ателие „Красота на човешкия глас“. Продължава турнирът по джаги с Българската федерация по футбол на маса и приключенският палатков лагер във въздуха.

Дневната програма на БНР Радио парк фест започва в 10 часа. Концертите вечерта са от 19 часа. Диджей парти с Мартен Роберто - от 18:00 часа.

Входът е свободен благодарение на подкрепата на А1, SDI, SOLVEX, EPAYGO, „Витошко лале“, ДСК.

Снимка

Стриймингът на вечерната програма, както и всички участници от предишните два дни на феста, може да бъдат гледани в интернет радиото Binar на www.binar.bg

Повече информация за участниците и галерия със снимки от фестивала - на специалния сайт за Радио парк фест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!