Българското оперно изкуство – без лятна ваканция

За 4-ти път в Белоградчик започва ежегодният оперен фестивал, представян от Софийската опера и балет „Опера на върховете – Белоградчишки скали“. Тези прочути скали са може би най-подходящият декор за „Ездата на Валкириите“ от Вагнеровия „Пръстен“...

публикувано на 20.07.19 в 08:30

Млади артисти от цял свят експериментират в София на тема „Форми“

Музика, кино, танц – освободени от академичните си рамки, като моментен импулс и вдъхновение. Това ни предлага шестият фестивал “180 ° – лаборатория за иновативно изкуство”, който ще събере млади творци от цял свят. Фестивалът, който носи в..

публикувано на 18.07.19 в 11:44

Бележити творци ще преподават в Международната лятна академия на изкуствата в Созопол

Под знака на изкуството, културата и музиката ще премине втората половина на месец юли в Созопол. Курортът, обичан от поколения българи заради своя неподправен чар и дух, е притегателен център за българския арт-елит по време на Празниците на..

публикувано на 15.07.19 в 11:10

Приказките от глина на майстора Стоян Райнов

„Не всичко умира“ е заглавието на творба на Стоян Райнов, избрана за емблема на сборна изложба, посветена на наследството на един от най-продуктивните и талантливите художници на българската рисувана керамика. Експозицията, подредена в галерия..

публикувано на 12.07.19 в 12:24

Турнето „Живият извор“, посветено на учението на Петър Дънов, гостува в Пловдив

Днес, на 12 юли, когато се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов, в Дома на културата в Пловдив ще се състои концерт посветен на Учителя. В концерта ще вземат участие международният хор "Виделина" и хор "Музикална лаборатория за човека"..

публикувано на 12.07.19 в 09:00

В Бургас откриха изложба с артефакти от гробницата на египетския фараон Тутанкамон

В Бургас, в сградата на Държавната опера отвори врати изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история". Тя показва гробницата на египетския фараон Тутанкамон и представя за първи път у нас съкровищата и саркофага с мумията на египетския..

публикувано на 11.07.19 в 11:08

Изложба разказва за „първите SMS-и“, изобретени в търновски затвор, и кога кукумявката възвестява нов живот

„Музеят – неочакван, отворен, споделен“ е нестандартна изложба, която преобръща представата за този храм на паметта. И вместо да разказва една-единствена история посредством богатство от експонати, зрителите проследяват множество сюжетни нишки,..

публикувано на 08.07.19 в 12:16

„Любими детски герои" е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда за 12-ти път в Бургас. Тази година в него участват само български майстори, а мотото е „Любими детски герои". Това е фестивал, съсредоточен върху детайла, казват майсторите. Огнян Петков, един от доайените на..

публикувано на 06.07.19 в 08:10

Пловдив отправя ключови послания към Европа, които стават част от междукултурния диалог

За шестте месеца, в които е Европейска столица на културата, „Пловдив се появи на европейската карта с малки, бавни и устойчиви стъпки, без надуване на балони. От началото на годината досега успяхме да отбележим ключови послания и да влезем в..

публикувано на 04.07.19 в 08:05
Зала за тенис „София”

Във виенската зала Рингтурм се открива изложба, посветена на българската архитектка Стефка Георгиева

Настоящата изложба във Виена представя архитектурните творби на Стефка Георгиева, които са сред най-ярките примери за универсален архитектурен език, използван от архитектите през втората половина на ХХ век, независимо от коя страна на Желязната завеса..

публикувано на 27.06.19 в 15:30