На пазара на недвижимости не достигат офис площи клас А

Забавянето на икономиката вследствие на световната финансово-икономическа криза оказа своето влияние върху пазара на бизнес имоти. Поради кризата през 2009 г. бизнесът по-скоро се ориентира към наемане на офис площи, а не към покупка. Пазарът на офис площи..

публикувано на 01.12.09 в 13:01
Директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов показа пред журналисти снимки на два автомобила „Бентли

350 официални милионери в България, а неофициалните?

Парадоксално, но факт. Докато по света милионерите „обедняват”, в България кризата не влияе на състоянието на богатите хора. Напротив! Само за три месеца техният брой се е увеличил с 12 души. Така у нас вече са регистрирани официално 350 милионери. Говорим..

публикувано на 01.12.09 в 09:25
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на годишния Български икономически форум, посветен на икономическите визии на страната за европейско развитие до 2013 г.

Целта на България е да постигне най-ниското данъчно бреме в ЕС

Вече има начален сигнал за излизане на България от кризата. Данните на Световната банка за износа в световен мащаб от септември показват положителна тенденция за България. Българската икономика е произвела за износ повече продукция не само от предходния..

публикувано на 27.11.09 в 08:36
“Всеки отрасъл, който е печеливш и в който България е конкурентноспособна, трябва да се развива”, казва председателят на Български икономически форум Георги Табаков.

България 2009-2013 – икономически визии за европейско развитие

Това е темата на тазгодишния Български икономически форум, който събира на едно място правителството и бизнеса в дискусии  за бъдещето на  финансите, енергетиката, инфраструктурата, телекомуникациите и екологията след излизане на страната от кризата...

публикувано на 26.11.09 в 09:34
Участниците в дискусията се обединиха около мнението, че България е една от малкото страни в света, които ще минат през кризата без особени последици за фискалната й политика.

Оптимизмът и песимизмът за излизане от кризата в България имат политическо лице

„България е в уникална позиция: за първи път в историята си от 130 години насам тя може да излезе от криза без чужда помощ под формата на заеми или финансови инжекции.” Това каза Георги Ганев, директор на Центъра за либерални стратегии, по време на дискусия..

публикувано на 25.11.09 в 08:48
“В резултат на кризата, особено през тази есен, се наблюдава спад в обема на инвестициите”, посочва за Радио България председателят на Агенцията за инвестиции Стоян Сталев.

Инвестициите в България през 2009 г. и надеждите за 2010-а

Финансовата и икономическа криза сложи край на бумa на чужди инвестиции в световен мащаб. Според Комисията на ООН за търговия и развитие /UNCTAD/ растежът на световната икономика между 2004 и 2007 г. е довел до ръст и на чуждите инвестиции, които през 2007..

публикувано на 24.11.09 в 11:11

37 пъти е нараснало производството на вятърна енергия в България

Енергийната стратегия на България до 2020 г. ще бъде ориентирана към развиване на възобновяемите енергийни източници /ВЕИ/ и енергийната ефективност. Тези акценти бяха поставени от министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по време на кръгла..

публикувано на 24.11.09 в 08:43
Според управителя на БНБ Иван Искров с понижаване на лихвения процент ще се повиши и ръстът на кредити, което ще даде и пряко отражение върху развитието на бизнеса и икономиката.

Поевтиняването на кредитите ще даде глътка въздух за икономиката

През последната година кризата принуди банките да провеждат по-предпазлива политика. Част от нея бе вдигането на лихвите по кредитите, което от своя страна доведе до намаляване на кредитирането. От друга страна обаче, заради несигурността намаля и търсенето..

публикувано на 19.11.09 в 11:02
Участниците в дискусията решават казус от практиката: какви рискове крие съкращението на персонал във фирмата по време на криза.

Успешната личност на предприемача – ученическа дискусия в рамките на Световната седмица на предприемача

От 16 до 22 ноември в България за втори път се провеждат дни на предприемачеството в рамките на Световната седмица на младежкото предприемачество. Това е начин да се вдъхновят младите хора да развиват своите знания и умения в тази област. През дните на..

публикувано на 19.11.09 в 09:47

Бюджет 2010 – стъпка за присъединяването на България към еврозоната

Бюджет 2010 е изготвен в труден за българската икономика период и е израз на политиката за преодоляване на негативите от кризата. Това каза премиерът Бойко Борисов при представянето му в българския парламент. Без особени дебати, бюджетът за следващата..

публикувано на 18.11.09 в 09:49