Участниците в дискусията решават казус от практиката: какви рискове крие съкращението на персонал във фирмата по време на криза.

Успешната личност на предприемача – ученическа дискусия в рамките на Световната седмица на предприемача

От 16 до 22 ноември в България за втори път се провеждат дни на предприемачеството в рамките на Световната седмица на младежкото предприемачество. Това е начин да се вдъхновят младите хора да развиват своите знания и умения в тази област. През дните на..

публикувано на 19.11.09 в 09:47

Бюджет 2010 – стъпка за присъединяването на България към еврозоната

Бюджет 2010 е изготвен в труден за българската икономика период и е израз на политиката за преодоляване на негативите от кризата. Това каза премиерът Бойко Борисов при представянето му в българския парламент. Без особени дебати, бюджетът за следващата..

публикувано на 18.11.09 в 09:49

Пълна прозрачност за фирмите, които се търгуват на българската фондова борса

В условията на световната финансова и икономическа криза и българският капиталов пазар отчита сериозен спад. След твърде успешната 2007 г., когато фондовата борса и инвеститорите на нея отчетоха значителни печалби, сега търговията с акции е вяла. Изчакват..

публикувано на 17.11.09 в 13:10
От 13 ноември в Националния дворец на културата в София стартира вече превърналото се в традиционно изложение за български стоки “Произведено в България”.

Двадесет процента по-малко изложители на “Произведено в България” 2009 г.

В 15-то издание на изложението ще вземат участие над 300 фирми от леката промишленост. Целта на изложението е да бъдат подкрепени българските производители, като им се даде възможност в рамките на една седмица да представят своето производство. “За да..

публикувано на 12.11.09 в 10:42

България е част от „златен триъгълник”

България е част от „златен триъгълник” Според експертите, на българска територия има повече от 60 златни находища. По оценки на т.н. хелиеви карти, регистриращи наличието на благородни метали, България разполага с повече от 13 хиляди тона ресурсно злато...

публикувано на 10.11.09 в 10:27

Жилищата в България: евтини и... недостъпни!

Дали възстановяването на развитите икономики ще върне растежа и на българския пазар на имоти. От бума до кризата – скритата стойност на недвижимите имоти в България. Жилищата у нас – евтини, но недостъпни. Ваканционните имоти – четири празни стени. Това са..

публикувано на 09.11.09 в 10:25
Бойко Борисов и Кристалина Георгиева на годишната среща на правителството с бизнеса

Накъде след първите 100 дни на правителството: България в търсене на нов модел на растеж

Кои са новите източници за растеж на българската икономика и в каква посока ще се развива България след първите сто дни от управлението на новия кабинет. Това бяха част от въпросите, дискутирани по време на четвъртата годишна среща на бизнеса с..

публикувано на 04.11.09 в 09:58
Георги Прохаски:

От Центъра за икономическо развитие прогнозират по-мек вариант на кризата в България

През втората половина на 2009 г. българската икономика ще продължи да се движи надолу. Но през следващата година много вероятно е ситуацията да се промени и икономиката леко да тръгне нагоре. Това прогнозират от Центъра за икономическо развитие в изследване..

публикувано на 03.11.09 в 09:15

Европейският съвет одобрява компенсациите от 300 милиона евро за АЕЦ "Козлодуй"

Участниците в Европейския съвет, срещата на държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз, одобряват компенсациите от 300 милиона евро за затварянето на реактори в АЕЦ "Козлодуй". Въпросът е поставен пред Европейския съвет от..

публикувано на 30.10.09 в 15:16

IT секторът по време и след кризата – накъде?

В рамките на първите по рода си у нас “Дни на информационните и комуникационни технологии” българските фирми и мениджъри от сектора на високите технологии дискутираха проблемите на бранша във времето на глобалната финансово-икономическа криза. Най-общо..

публикувано на 30.10.09 в 10:12